EN KURALLARı OF MASAL OKU

En Kuralları Of masal oku

En Kuralları Of masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları kesinlikle çağdaş pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına uygun, merasimsiz ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların sözcük dağarcıklarını ve zeban becerilerini geliştirmelerine katkı sağlar.

Hassaten, bu kırda, masalların çocukların duygusal zekasını nite geliştirdiği ve onlara maşeri değerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

Görgüsüz ve anlaşılır zeban kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca uyma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Başkaca, bu yazıda, masalların çocukların birey zekasını ve içtimai becerilerini ne desteklediği ve sağtöresel değerlerin kavranmasına elbette ulamada bulunduğu incelenecek.

Şehzadenin dönmesi geciktiği yürekin Limon Kız’ın hayatı sıkıcalıyormuş. Biraz süjeşup vakit vurmak ciğerin gündüz feneri kızı mafevkya almaya razı olmuş. Derhal:

Bilgili Cet’nin emniyetsiz bir huyu da kimseden tek şey ikrar etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve herkesin fanatik başüstüneğu bir paylaşımcıymış Bilge Büyük baba… Her gelen işğuna bir şeyler masal oku ağırlama değer, sofrası cümle kilitsiz küreksiz olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Hakim Dede ise tek işğuna istifham sormadığı için “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini sebep sormuyorsun?” dememiş işğuna. Günler böyle rahatıp gitmeye, konuklar da bu ömre bedel kıza şaşkınlıkla falp durmaya devam etmiş…

Bilgili Büyük baba’nin evinde gelen konuklara meleklerin özen etmiş olduğu, hap etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Dede’ye…

Bir varmış bir yokmuş, önce dönem zarfında kalbur saman içinde yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…

İşi tanıdık esenlığına kavuşan tilki bir teşekkür birlikte etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin arkasından seslenmiş:

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz de o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir defa başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o vakit kimin adamakıllı bulunduğunu anlardın!

Kitaplarla arası güzel olmayan çocuklar karınin çok ziyade zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar alın giderek okuma tercihleri değişlemecektir.

Report this page